اسکراب و لایه بردار
کاربرد و استفاده اسکراب و لایه بردار ها
اسکراب و لایه بردار ها توی دنیای مراقبت از پوست خیلی مهم هستن و کلی کاربرد دارن. اگه بخوام به زبان ساده بگم، این محصولات به از بین بردن سلول های مرده سطح پوست کمک می کنن و باعث میشن که پوست شاداب تر و روشن تر به نظر بیاد. خب حالا اسکراب و لایه بردار ها چطور کار می کنن؟ اسکراب ها معمولا ذرات کوچکی دارن که وقتی روی پوست ماساژ داده میشن، این ذرات سلول های مرده رو جدا می کنن. به همین خاطر بعد از استفاده از اسکراب و لایه بردار پوست نرم و لطیف میشه.
لایه بردار ها دو نوع دارن؛ یکی لایه بردار فیزیکی که همون اسکرابه و با مالش مستقیم سلول های مرده رو برمیداره، و یکی لایه بردار شیمیایی که بدون نیاز به ماساژ دادن کار خودش رو انجام میده. این نوع لایه بردار ها موادی مثل آلفا هیدروکسی اسید یا بتا هیدروکسی اسید دارن که به عمق پوست نفوذ می کنن و سلول های مرده رو حل می کنن. لایه بردار های شیمیایی اکثرا برای پوست های حساس و افرادی که تحمل مالش مستقیم رو ندارن مناسب تره.
اما یه نکته خیلی مهمی که وجود داره اینه که تو استفاده از اسکراب و لایه بردار باید حسابی دقت کنیم. چون استفاده بیش از حد یا فشار دادن زیاد می تونه باعث تحریک و قرمزی پوست بشه. برای پوست های چرب معمولا توصیه میشه هفته ای دو بار از اسکراب و لایه بردار استفاده کنن، ولی برای پوست های خشک یا حساس شاید هفته ای یک بار کافی باشه.
حالا اصلا چرا بعضی ها این قدر روی استفاده از اسکراب و لایه بردار اصرار دارن؟ چون وقتی سلول های مرده روی پوست بمونن، هم باعث میشن پوست کدر و بی روح بشه، هم محصولات دیگه ای که برای مراقبت پوست استفاده می کنیم به خوبی جذب نمیشن. در حقیقت، لایه بردار یا اسکراب باعث میشه که محصولات مرطوب کننده و سرم ها بهتر جذب بشن و کار خودشون رو درست تر انجام بدن.